Dobro nam došli gosti!
Trenutno se nalazite
na portalu, odnosno
početnom delu foruma.
Da bi ste mogli da
pišete i da bi nam se
pridružili prvo je
potrebno da se
REGISTRUJETE.
PRITISNITE OVDE DA BI STE SE REGISTROVALI!
Nakon registracije,
dobićete e-mail
u kojem se nalazi
link za aktivaciju
naloga, tj link na
koji trebate da
pritisnete da bi
ste se aktivirali.
Zatim se trebate
Log-in-ovati.
Nakon LOG-IN-a,
omogućiće te sebi
pristup na forumu.
Pristupom na forum,
omogućujete sebi:
-Pisanje po forumu
-Razmenjivanje
privatnih poruka
sa ostalim članovima
-Download multimedija
fajlova po želji (muzika
klipovi, filmovi/serije, sve
za vaš telefon, mini programi
i igrice...)
-Učestvovanje na raznim
takmičenjima
- I PuUuUuUuUnO ZaBaVe!
Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 352 dana Čet Okt 24, 2024 4:51 am
Cheewy™ | ||||
Lord | ||||
Rey Scorpion | ||||
Gogy | ||||
ToDoR | ||||
Krasiwa_rockerka!=) | ||||
Xx*OgnjenA*xX | ||||
Legenda93 | ||||
mitza93 | ||||
-IxI 95- |
Ubio šestoro ljudi za pola sata
Ubio šestoro ljudi za pola sata
Tomislav Petrović (45), iz tuzlanskog naselja Lipnica, za pola sata ubio je šestoro ljudi, a ubrzo posle ovog nezapamćenog zločina je uhapšen. Petrović je ušao u kuće svojih komšija i ubio Miju i Katu Petrović, i Ivu Markanovića. Zatim je otrčao do gradskog autobusa i hicima iz pištolja ubio supružnike Niku i Maru Petrović, kao i Dragicu Petrović i ranio vozača Mursala Čolića.
Ranjeni vozač autobusa smešten je u bolnicu u Tuzli i, prema izjavama lekara, nije u životnoj opasnosti. Krvavi pir počeo je rano ujutro u 5.30 sati, kada je Petrović zakucao na vrata svojih prvih komšija bračnog para Mije i Kate Petrović. Njih dvoje su još spavali i probudilo ih je Petrovićevo lupanje. Ustali su, otvorili mu vrata, a on im je pucao u grudi i u glavu. Ne osvrćući se na tela koja je ostavio na kućnom pragu i terasi, Tomislav Petrović je otrčao do kuće njihovog suseda Iva Markanovića. Na ulaznim vratima Markanoviću je pucao u grudi. Kada je nesrećni čovek, koji je bio invalid i teško se kretao, pokušao da se spase i počeo da puzi ka kupatilu, Petrović je u njega ispalio još tri hica. Dok je Markanović umirao u kupatilu, monstrum je krenuo ka autobusu, gde je nastavio s ubijanjem. U autobusu je bilo troje njegovih poznanika koji su krenuli na posao i vozač. Ispalio je smrtonosne hice u Niku Petrovića, njegovu suprugu Maru i Dragicu Petrović, a zatim ranio vozača Mursala Čolića. Dok su nesrećni ljudi krvarili, Tomislav Petrović je istrčao iz autobusa, napunio šaržer, vratio se i bračnom paru pucao u glavu. Nakon toga je otrčao ka naselju Srednja Lipnica, gde je pucao na parkirane automobile, ali je ubrzo uhapšen.
U zaseoku Trstje, u Gornjoj Lipnici kod Tuzle, muk i neverica. Policijski automobili i desetak policajaca na mestu zločina kakav se ne pamti u ovom rudarskom kraju. Meštani, rođaci i prijatelji žrtava plaču i s nevericom gledaju u krvave tragove koje je za sobom ostavio Tomislav Petrović. Potreseno pričaju i još ne mogu da rekonstruišu koga je prvo Tomislav Petrović ubio.
Sin ubijenih Nike (49) i Mare (49), Ranko, u šoku je posle gubitka oba roditelja. Potpuno skrhan, plačnim glasom priča da su roditelji juče, rano ujutro, krenuli autobusom na posao.
- Otac je radio u Bukinju, u železničkoj radionici, majka u Fabrici obuće „Aida“. Gradski autobus polazi s ove stanice u pet minuta do šest časova. Majka je ušla u sobu, pripremila mi stvari i rekla da se spremim za školu. Posle nekoliko minuta čuo sam nekoliko pucnjeva. Mislio sam, neko slavi. Kad sam istrčao do balkona, video sam tela u autobusu. Ubicu sam video kako beži uz brdo, vadi metke iz levog džepa i stavlja u pištolj. Izveo sam sestru iz sobe, istrčali smo i pobegli do komšije. Ubica je išao od kuće do kuće i ubijao redom - priča Ranko.
Marjan Petrović, brat ubijenog Nike i Rankov stric, kaže da se sve desilo pet-šest minuta do šest časova i da se, kada je čuo pucnjavu, odvezao do autobusa, ali su njegov brat i snaha već bili mrtvi. Marjan priča da je pre desetak dana njegov brat kod kuće Ive Markanovića imao neprijatan susret sa momkom koji se zabavljao sa Tomislavljevom kćerkom.
- Brzo je vozio i brat ga je pitao: „Šta ti je, hoćeš li da me ubiješ!“ On je osorno odgovorio: „Ako te ubijem, odgovarao bih za tebe.“ Tu su razmenili nekoliko psovki, ali bez fizičkog obračuna. To je mogao biti jedan od motiva ubistva, jer je snaha Mara bila tu, moj brat Niko, Mićo. Dragica je mogla biti slučajna žrtva, jer se našla u autobusu toga jutra - konstatuje Marjan.
U dvorištu ubijenih Mije (60) i Kate Petrović ( 58 ) zatekli smo Katinog brata Matu Pavlovića.
- Krenuo sam na posao i video autobus. Krv na sve strane, i onda su mi rekli da mi je sestra ubijena. Sestrići žive u Hrvatskoj. O motivu ovog strašnog zločina niko ništa ne zna. To treba pitati psihologe i sociologe. Svaka šuša danas oružje nosi. Kakva je to država? - pita Pavlović.
Re: Ubio šestoro ljudi za pola sata
Acika- Izbacen sa foruma
- Broj poruka : 436
Godina : 29
Cash: :
Datum upisa : 30.03.2008
Sub Feb 22, 2014 12:35 am od mikiseki1986
» Nesebar,Bugarska
Sre Jun 26, 2013 7:41 pm od Zord
» LENDOVISANJE.COM
Ned Maj 26, 2013 10:43 pm od krpancic
» Pozdrav iz Smedereva